Pakuriset poronveriletut

Pakuri sopii tumman värinsä ja makunsa puolesta esim verilettuihin ja verimakkaroihin, sekä oikeastaan mihin vain verituotteisiin. Veriletut ovat suomalaista perinneruokaa, jota oli nyt pakko saada, kun lihakaupassa osui silmiin poronveripullo.
Tässäpä reseptiä:

Poronveriletut:17264983_10154626804772636_2447209549691806567_n

5 dl poronverta
2 dl olutta
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1 rkl pakurijauhetta
kananmuna
1- 1/2 tl suolaa
1-2 rkl tuoretta meiramia silputtuna

Sekoita kulhossa veri, muna, olut ja suola ja lisää vähitellen vatkaten jauhot.
Mausta taikina vielä meiramilla ja suolalla, anna jauhojen turvota 30-60 minuuttia.
Paista taikinaa paistinpannulla voissa ja nauti  makeutetun puolukkasurvoksen kera.

17352569_10154626804787636_4951790225041868453_n17353166_10154626804767636_8239461190360923507_n

–Villimies Tommi Kangas

Chaga mushroom works well with foods made of blood, like sausages or pancakes. Blood pancakes are a traditional Finnish dish, here is a recipe: Pancakes with reindeer blood 5dl of reindeer blood 2dl of beer 2dl of rye flour 2dl of barley flour 1tblsp of chaga mushroom powder An egg 1-1/2 tsp of salt 1-2tblsp of fresh chopped marjoram Mix the blood, egg, beer and salt in a bowl, and add the flours slowly while whisking. Season the mixture with marjoram and salt, let sit for 30-60 minutes. Coon in a pan in butter, and serve with sweetened lingonberrycrush or jam.

-Wildman Tommi Kangas
-Freely translated to English by Sari Savolainen

Jätä kommentti